ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα λαχανικά με ένα peeler (πατατοκαθαριστή).
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα καρότα και την κολοκύθα σε μετρίου μεγέθους κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τη λαδόκολλα πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κλείνουμε (σαν καραμέλα).
  • Ψήνουμε στον φούρνο, σε αέρα, για 30′-45′ λεπτά, στους 180 C-200 C βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά .
  • Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο. Τσεκάρουμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά (σε αντίθετη περίπτωση τους δίνουμε λίγο ακόμα χρόνο, 10′-20′, στον φούρνο). Τα μεταφέρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά σε ένα μπλέντερ.
  • Πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
  • Σερβίρουμε τον πουρέ σκέτο ή με το βραστό κρέας για ένα πλήρες γεύμα.  (Βρείτε τη συνταγή για το βραστό κρέας εδώ:)

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπαχαρικά της επιλογής σας . Σε περίπτωση που είναι μόνο για κατανάλωση βρεφών δεν πρέπει να επιλέξετε πικάντικα μπαχαρικά. Δεν προσθέτουμε αλάτι ή ζάχαρη σε παρασκευές που προορίζονται για παιδιά έως 12 μηνών.

Tip : Αν περισσέψει πουρές και κρέας και θέλουμε να φτιάξουμε μια παρασκευή για τους ενήλικες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, φρέσκο ελαιόλαδο και μπαχαρικά της επιλογής μας για να δυναμώσουμε την ένταση της γεύσης και πολτοποιούμε ξανά.

Tip: Ο πουρές που θα φτιάξουμε για τους ενήλικες μπορεί να αποτελέσει μια νόστιμη επιλογή ως γαρνιτούρα για κάποιο ψητό κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι, μπιφτέκια ή και ψάρι, ιδανικά ψητό σολομό).