ΤΙ ΠΑΓΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ

Η επιλογή του υλικού για τον πάγκο της κουζίνας μας είναι μια απόφαση που θα επηρεάσει  τόσο το αισθητικό όσο και το πρακτικό αποτέλεσμα.

Στην κουζίνα περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας, άρα θα πρέπει πάνω από όλα να μας εμπνέει για γαστρονομικές δημιουργίες που θα μοιραστούμε με την οικογένεια και τους στενούς φίλους μας.

Η αγορά διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη γκάμα υλικών, κάθε ένα από αυτά με τα δικά του πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά που απαντούν σε συγκεκριμένες ανάγκες.

Τα κύρια υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορούμε να επιλέξουμε για τον πάγκο της κουζίνας μας είναι: ο χαλαζίας, οι ακρυλικές επιφάνειες, ο ανοξείδωτος χάλυβας, ο γρανίτης, το μάρμαρο, o βακελίτης, το ξύλο και το Neolith.

Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με το πρωτοποριακό υλικό Νeolith, καθώς έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που «λύνουν τα χέρια» στη μαγειρική και στη χρήση του πάγκου. Έχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και υφές, που προσφέρουν απεριόριστες επιλογές στο design της κουζίνας δίνοντας ένα premium αισθητικό αποτέλεσμα.

Το Neolith ανήκει στις πυροσυσσωματωμένες συμπαγείς επιφάνειες και είναι ό,τι πιο καινοτόμο κυκλοφορεί στην αγορά. Πρόκειται για ένα πιστοποιημένο υλικό για πάγκο κουζίνας, πολυβραβευμένο για τις ιδιότητές του και υψηλά στις προτιμήσεις των μεγάλων chefs.

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ:

Μπορούμε να τοποθετήσουμε κατσαρόλα απευθείας από το μάτι της κουζίνας ή ταψί από το φούρνο, ή ακόμα και να χρησιμοποιήσουμε φλόγιστρο για πιο γκουρμέ δημιουργίες, πάνω στον πάγκο μας. Έχει μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και στα θερμικά σοκ και όταν έρχεται σε επαφή με φωτιά δεν βγάζει καπνό και δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες.

Μπορούμε να κόψουμε τα υλικά μαγειρικής απευθείας πάνω στον πάγκο. Από κρέας, λαχανικά, φρούτα και ό,τι άλλο μπορεί να μας κάνει όρεξη να μαγειρέψουμε, δεν χρειαζόμαστε επιφάνεια κοπής γιατί πολύ απλά έχει μεγάλη αντοχή στη χάραξη.

Καθαρίζει πολύ εύκολα και χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση καθώς είναι μη απορροφητικό και μη πορώδες. Με σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα, χρησιμοποιούμε τον πάγκο μας χωρίς να φοβόμαστε τα οξέα, το λεμόνι, το κόκκινο κρασί ή άλλα παρόμοια υλικά. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.

Το Neolith είναι πιστοποιημένο από την NSF, δεν εκπέμπει καμία βλαβερή ουσία και είναι κατάλληλο για την απευθείας επαφή με τρόφιμα.

Αποτελείται από 100% φυσικά υλικά, μπορεί να ανακυκλωθεί και η επεξεργασία του έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον.

Κάποια από τα πιο διαδεδομένα σχέδια που μιμούνται φημισμένα μάρμαρα είναι το Neolith Calacatta, Nero Marquina, Estatuario, Blanco Carrara και Mont Blanc. Τα πιο γνωστά industrial χρώματα είναι το Basalt Black, Beton και Iron Corten.

Τα προϊόντα Neolith εισάγονται αποκλειστικά από την εταιρεία StoneTech και μπορείτε να τα βρείτε σε όλη την Ελλάδα.