Μια νόστιμη συνταγή για κλασικό ταμπουλέ από το Μαρόκο και το Λίβανο, μέχρι και την Παλαιστίνη με αρώματα που σε ταξιδεύουν. Ταμπουλέ η ταμπούλι είναι μια γνωστή αραβική σαλάτα με αρκετές παραλλαγές. Έχει ως βάση το πλιγούρι, τον μπόλικο μαϊντανό και την ντομάτα. Συνήθως, σερβίρεται με προσθήκη και άλλων υλικών, όπως κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, αγγούρι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Ιδανικά συνοδεύει φαγητά στο γκριλ, ψητά ή στα κάρβουνα.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΞ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

  • Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά για το μιξ σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΛΕ

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει το νερό μαζί με την ποσότητα του μιξ μπαχαρικών που μας υποδεικνύει η συνταγή του ταμπουλέ, δηλαδή όχι όλο το μιξ αλλά την απαιτούμενη ποσότητα.
  • Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ.
  • Μόλις βράσει το νερό με τα μπαχαρικά, το ρίχνουμε στο πλιγούρι και τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη, για να μην εξατμιστεί το νερό.

TIP: Αφαιρούμε τη μεμβράνη, αφού το πλιγούρι έχει απορροφήσει όλο το νερό. Αυτή η διαδικασία παίρνει περίπου 10-15 λεπτά.

  • Μόλις απορροφηθεί όλο το νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, για να ξεκολλήσουν μεταξύ τους οι κόκκοι από το πλιγούρι.
  • Μόλις κρυώσει το πλιγούρι, το ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη λιαστή ντομάτα, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλάτι.

Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία βρασμού. Επίσης θα πρέπει να καλύψουμε αμέσως με μεμβράνη το μπολ με το πλιγούρι, για να φουσκώσει ομοιόμορφα.

Μια συνταγή για κλασικό ταμπουλέ που συνδυάζεται υπέροχα με ένα λευκό, αρκετά αρωματικό κρασί μετρίου σώματος με δροσιστική οξύτητα. Δοκιμάστε το με μία Μαντινεία.